lørdag 15. desember 2012

Vi finner opp kruttet på nytt

Hundemat er et annet stort tema hundeeiere i mellom. Det er mange gode for og velge mellom, det er mange veier til rom, og det er penger å tjene på hundefor helt klart.

Vi har vært veldig fornøyd med Specific-foret, men av ulike årsaker har vi vurdert å forsøke et annet for som andre har gjort gode erfaringer med og som vi også har gjort gode erfaringer med tidligere. Det er likevel slik at når alle steiner skal vendes så endte vi opp med å prøve noe helt annet enn det vi hadde tenkt. Så jula blir den store forbyttehøytiden i år. Vi gjør det gradvis for å unngå diare. Det betyr også at det er lite snacking ved siden av slik at vi vet hva som er hva.

Dag 1 gikk bra. Alle hundene syntes det var stor stas med dette nye, men det gjør hunder ofte. Vi tillegger ikke det særlig vekt. Vi fikk et spørreskjema fra en produsent med hva vi synes er viktig i forvalg og hva vi verdsetter. Det er ganske enkelt. Vi setter tilgjengelighet først, kvalitet, innholdsfortegnelsetroverdighet, smakelighet og pris. Nå steiler du sikkert på hvorfor jeg ikke har satt kvalitet øverst. Et for du ikke får tak i er verdiløst. Et for som gjør at du risikerer å stå uten for, og må bruke noe annet til du får tak i hundens favorittfor, er helt fullstendig verdiløst. Det kan ha så høy kvalitet det bare vil, men er det ikke tilgjengelig så er det ikke tilgjengelig. Selvfølgelig betyr ikke det at vi skal få tak i det samme dag som vi finner ut at vi er tom, vi må også kunne planlegge litt, men det er viktig at foret lar seg fremskaffe. Vi verdsetter kvalitet. Hundene må kunne prestere. De må kunne tåle harde jaktdager ikke minst. De må tåle og brukes. Jeg leser nok innholdfortegnelsen nøyere enn mange andre, men det må ha bestanddeler som gjør at jeg får troen på akkurat det foret. Smakelighet er kanskje mye viktigere enn som så. Tar ikke hunden til seg foret er foret også verdiløst. De fleste vil likevel hevde at hundene vil spise bare de blir sultne nok og her finnes det mange ulike teknikker. Prisen mellom forene varierer. Det ene foret vi har brukt nå har en kilospris på ca 50 kroner. Det går halvannet kilo i uka minst til en hund. Uansett vil jeg si at foret ikke er den betydeligste utgiften i vårt hundehold og vi regner lite på det. Det er derfor prisen ansees som mindre viktig. Det er ikke et mål for oss å fore billigst mulig, det er et mål å fore best mulig.

Hvordan har vi tenkt å evaluere prosjekt forbytte? Vi ser helt klart på avføringen - farge og mengde. Vi ser på inntaket. Hvilket hold har hunden? På denne årstiden er vi spesielt interessert i pels og poter. Så får vi se hva tiden bringer. Siste ord er ikke skrevet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar