lørdag 19. mars 2011

Sennalandsprøven dag 1 og en oppdatering på Steffi og Leia.

Årlig arrangeres det to jaktprøver for stående fuglehunder (gruppe 7) på Sennaland arrangert av lokalavdeling Hammerfest i Vest-Finnmark Fuglehundklubb (VFFK). I et noe overilt øyeblikk sa jeg ja til å være med som den opplærende delen av IKT-teamet. Det betyr at jeg har styrt med påmeldinger og andre administrative oppgaver.

Det er stille før neste storm. Deltakerne er ute og ventes ned hvert øyeblikk, noen skuffede førere har kommet ned med sin firbente allerede.

Vi hadde en hektisk morgen. Vegvesenet hadde stengt Sennalandet grunnet været. Det ble til slutt en kolonne og oppropet startet kl 09.00 i stedet. Dette førte til at vi fikk bruk for "beredskapsplanene" da været sjelden kommer overraskende på noen her i Finnmark. Totalt sett førte dette til at det var litt færre som startet enn de som hadde planlagt og det igjen førte til noe omrokkering i partiene, men alle partiene kom seg ut.

En annen ting som okkuperte tid på morgenen var forsvinningsnummeret til en unghund. Heldigvis har den kommet til rette til stor glede for oss og eier, jeg vil tro også hunden er ganske fornøyd.

Steffi stilte ikke til start som tidligere opplyst. Det var planlagt en liten tur som ble forsinket da Dag-Ove hev seg i leting etter den forsvunnede hunden. Steffi kom seg ut i fjellet og gjorde sine ting meget bra. Søket har moderert seg noe, men hun gikk fortsatt 400 meter på det meste. Holdt god kontakt og satte seg uten problem boms ned på 100 m avstand. Jeg er ikke så rent lite fornøyd. Hun får derfor prøve seg i morgen - så nå ligger hun hjemme og lader opp.

Leia går travle dager i møte. Vi har trent innkalling i dag. Godbitene er lagt på hylla og nå er det langline og flexi-line som gjelder. Det fungerer forbausende bra. Vi er godt fornøyde. Vi planlegger å holde oppe trykket utover uken da jeg har fri. Akkurat nå ligger hun i sekretæriatet og sover.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar