søndag 13. mars 2011

Hundenes vinterferie - opptur og nedtur

Nå er det lenge siden nytt innlegg og hovedgrunnen til det er at vi innvilget hundene og oss selv en aldri så liten vinterferie.

Torsdag fikk Leia hilse på sin morfar og sin oldefar og særlig sistnevnte satte seg i behørig respekt. Hun fikk også hilse på det jeg mener var en død tiur og det var stas.

Fredag dro Dag-Ove og Steffi på fisketur og trening. Det ble unevnelig størrelse på fisken og en fuglesituasjon som det ikke er så mye å skrive om.

Lørdagen var det gjennomgang av fugleterreng til Sennalandsprøven nesste helg. Denne ble absolutt noe amputert og vi var tre hunder som gikk sammen dertil en ikke ubetydelig størrelse av en viltfinner. Det var Steffi som fant fuglene. Dersom du nå ønsker at dette skal være en skrytende solskinnsblogg kan du slutte å lese her. Steffi gikk etter da fuglene gikk før man fikk reist. Dette skjedde ikke mindre enn to ganger, men siste gang fikk man i alle fall inn en korreksjon. Jeg innrømmer det gjerne - jeg rev meg i håret. Blogg er en fin sjanse til å få reflektert gjennom det som skjer, men avskåret fra denne muligheten ble det noen sms'er med støtte og sannheter.

Det er en ny hverdag i familien - lederskapet skal tas fra Steffi. Ordet konsekvens har fått en ny betydning. Men det leder oss også tilbake til hva som egentlig var ambisjonene for Steffi - det var en jakthund vi ønsket oss. Hun er en fantastisk viltfinner, en diamant som må slipes for å komme til sin rett.

Hva har så Leia hatt fore? Fredag var vi på ekspedisjon på Hatter. Leia gikk på det vi kan kalle turboføre. Hun hadde god fart og var nysgjerrig på det som var og se og snuse på. Selv om turen var kort hadde vi en liten rast slik at Leia skulle lære seg å spise ute også. Leia hadde sokker på for første gang ute. Dette likte hun dårlig. Vi tok dem på før vi forlot hytta og da vi parkerte på Hatter hadde hun tatt av tre av dem. Hun fikk løs de to på forlabbene i løpet av turen så her gjelder nok bare sportstape, men hun tok dem fysisk av de ble ikke løpt av - noe jeg mener er bra for sokkene.

Lørdag gikk Leia og jeg en tur i scooterløypene på Skaidi. Leia traff en scooter ellers så er det lite å berette fra den dagen.

I dag trente vi på innkalling ute og Leia fikk utrolige mengder velfortjent skryt.

De to siste dagene har vi også gjort søksøvelser enten med dummy eller med dentastix noe Leia setter stor pris på. Hun er riktig flink også.

Vi er tilbake i byen så nå får vi se om hverdagen tar lederskapet eller om vi klarer holde trykket oppe slik at vi får den jakthunden vi ønsker oss i Steffi. Det er to ting fuglehunden må kunne for at jegeren skal kunne jakte med den. Den må finne fugl. Den må være i ro slik at man får en situasjon hvor det er forsvarlig å løsne skudd. Det første har hun innebygd, det andre kommer an på diamantsliperene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar