onsdag 27. juli 2011

Det var den foringa

Hundemat er en hel vitenskap for ikke å snakke om industri. Det er et yndet tema når hundefolk møtes - hva forer du med og hvorfor forer du med det?

Foreløpig er det Royal canins valpefor av den enkle grunn at det var det hun fikk hos oppdretter. Det blir det i fortsettelsen også i alle fall til hun har spist en stor sekk til så får vi se hva vi finner på etterpå.

Det nærmer seg jakt og med det også større fysiske og mentale anstrengelser enn tidligere. Meningen er å gå noen timer om ettermiddagen hver dag så får vi se hvor lenge hund og eier rekker. Den siste backer vel ut før den første. Nå er det en gang slik at det er en betydelig fettprosent i valpeforet og valpeforet er tilpasset en hund i vekst slik at jeg i utgangspunktet tenker at jeg beholder det fremfor høyenergifor som hun vil få i jakta i senere år.

Jeg er veldig tilhenger av vom og hundemats våtfor, men ser at man ikke gidder å dra den i store partier innover fjellet.

I starten hadde Leia en helt upåklagelig matlyst, jeg ser nå at hun ikke synes det er så stas å spise om morgenen slik at det nå blir foring en gang om dagen. Man kan gjøre seg mange bekymringer om hundens matlyst, men det eneste Leia er sikker på er at hun ikke får mange sjanser i matskåla.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar