torsdag 11. april 2013

Unghundtalentene som forsvant

Det er mye fokus på barnestjerner. De hundene som gjorde store ting som unghund, men som ikke klarte overgangen til voksenlivet. Leia gjorde noe som jeg tror ingen fallende barnestjerne noen sinne har gjort - hun tjuvreiste seg ut av sin første AK-start - tjuvreis, men med komplett ro på signal. Det virker ikke som en barnestjerne med dårlig selvtillit.

Leia ser absolutt ut som en barnestjerne som forsvant på papiret. For det første avsluttet hun sin unghundperiode med hennes dårligste resultater karaktermessig, men så stiller hun ikke i kommende vintersesong, hvordan kan man tolke det annerledes enn at barnestjernen forsvant?

Jo det kan tolkes som et resultat av et hundehold med litt for mange hunder kombinert med en familieforøkelse som krever mer enn en valpeanskaffelse. Vi har et hundehold hvor vi prioriterer. Vi har gitt opp å gi alle like mye til enhver tid, det er heller ikke riktig ovenfor hundene, fordi de krever ulike ting til ulik tid. Vi forsøker alltid å gi hundene det de trenger på det gitte tidspunktet. Deretter forsøker vi å gi dem det de ønsker på våre premisser. I vinter ble det Sam som skulle prioriteres, men Leia har vært en god nummer to. Leia har vartet opp med fugl, flotte fuglearbeid og høy arbeidsmoral. Hun har ikke hatt ettergang på noen av fuglearbeidene. Hun har riktignok hatt en tjuvreis i vinter, men det virker å ha blitt med den ene. Vi har liten tro på start i vinter, det er noen få sjanser igjen, men premie på Sam er førsteprioritet og Leia blir ikke stilt før Sam eventuelt får 1. UK. En årvåken leser vil tenke at det ikke er noe problem å stille Sam og Leia sammen, vel det er krevende å stille to hunder samtidig. Leia har vært høyt prioritert og Sam fortjener det samme - altså den hele og fulle oppmerksomheten.

Så Leia vil nok skinne på stjernehimmelen. Det er et spørsmål om tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar