fredag 4. november 2011

Hvor mye hund er for mye?

I dag har vi litt dagen derpå for Leia sin del. Planen er å dressere henne en ukes tid så ta henne med i langline og se om vi får mer kontroll i situasjonen. Nå tar hun stand og holder stand og da kan man faktisk ha bruk for en langline. Tidligere i høst hadde vi ingen bruk for langline.

Cali og jeg har gått tur i dag. Både for sosialisering i nabolag og for at hun skal få løpe. Hun løp, ja hun løp med en slik glede at hun minte meg om Leia som liten valp. Hun er cirka på samme størrelse som Leia var da hun var 3 måneder. Vi trente på innkalling og "kjør på", men poenget med dagens økt var at hun skulle få løpe.

Embla har stort sett ligget i buret i dag.

Da reiser spørsmålet seg - hvor mye hund er for mye? Man skal ha tid til alle. Embla krever ikke så mye. Cali vil helst ha oppmerksomhet hele tiden, det verste Cali vet er når Leia får være med på aktivitet og ikke henne. Leia var en gang vant til å være senter for all oppmerksomhet, slik er det ikke lenger. Det er en tidsklemmeting med flere hunder. Det er en tidsklemme om man bare har en hund. Jeg ville ikke unnværet en eneste av dem, men tre er mye. Det er da det er viktig å ha individuelle planer for dem.

Det minner meg på. Egentlig burde bloggen bytte navn da den i alle hovedsak ikke dreier seg om settere. Setteren er tross alt nedstemt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar