søndag 17. november 2013

Hvor blir fuglehunden formet

Hva skiller fuglehunden fra andre hunder? Nytten du har av den på jakt i fjellet.

Det er etter hvert klart for meg at en hund formes i fjellet. Det er ikke de 10 dagene man er på jakt i året, det ligger mange treningstimer bak de fleste av de virkelige gode. Mange vil oppleve at det ikke er nok med helgetrening og i de hardeste periodene er det nesten å regne som en egen livsstil.

Det kom opp i en tråd på facebook at hundene er mindre i fjellet som en påstand. Jeg tror nok helt sikkert at det stemmer og i alle fall for de store konkurransehundene. Før hadde mange av disse personlige trenere som lå i fjellet hele sommer/høst og trente.

Nå skal vi på ferie til syden og har mer enn nok med å plassere disse hundene i de ukene vi er borte. Enkelte har andre hobbyer i tillegg til hund, og noen av disse kan ta ganske mye tid. Dessuten må  man ha en jobb til å finansiere galskapen. Det er utrolig mange ting som tar fokus fra hund og hundehold. Likevel har jeg aldri sett noe annet enn at en fuglehund blir formet i fjellet og til vår fortvilelse kan det gå veldig lang tid før vi ser de virkelige resultatene, men for de fleste vil resultatene komme. Det er et spørsmål om tid.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar