torsdag 7. august 2014

Hva kårer jaktprøven?

For å få en 3. premie må man ha en god jakthund, for å få 2. premie må man ha en meget god jakthund og for å få edleste valør må man ha en særdeles god jakthund.

Er alle fuglehunder gode jakthunder? De aller fleste fuglehundene har jaktlyst av varierende grad. Det er gøy å få vise frem sin hund på aller beste måte. Det er ikke alltid like gøy når hunden din ikke gjør som den skal, men de fleste av oss vil oppleve det før eller senere.

Oppdrettere er ofte ivrig etter å plassere hundene hos ny eiere som vil dokumentere linjene på jaktprøver. Det kan høres ut som et utidig mas, men det er alt i alt en kvalitetssikring. En oppdretter som er opptatt av dokumentasjon tror virkelig på at de avler gode hunder. Dersom oppdretter ikke er spesielt interessert i dokumentasjon kan man selvfølgelig undres på om de har tro på linjene. Så dette "maset" om jaktprøver er ikke bare negativt.

Det er gøy når stolte oppdrettere legger ut skryt av hunder de har oppdrettet. Man blir glad inni seg når man får ta del i denne stoltheten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar