lørdag 17. november 2012

Hva er rimelig pris for en fuglehund?

Jeg har før diskutert valpepris. Man vil gjerne ha betalt for innsats og det bør være forskjell på dokumentert og ikke-dokumentert hund - det være seg helse, jaktprøver og utstilling.

En annen debatt er hva er rimelig pris for en godt premiert jakthund. Det er ikke enkelt å komme fram til noe entydig svar. Jeg ser det foregår en diskusjon på facebook. Noen synes 30 000 er mye for en ferdig trenet jakthund på 18 måneder. Det som er helt sikkert er at 30 000 er mye penger for de fleste av oss på en gang. Det er forresten 12000-15000 også, men det er ikke til å komme bort fra at de første årene koster en hel del i røntgen, vaksine, for, evt kurs osv. Jeg ble en gang spurt av en potensiell valpekjøper hva det koster å ha hund. Det er mange som har forsøkt å sette opp lignende regnestykker, men det går fort unna selv med en frisk hund. Selv om du ikke skal på utstilling eller jaktprøver koster det fort å ha hund. Det er få inntjeningsmuligheter på hund, og selv om du avler en hel del skal det noe til å gå i pluss.

Jeg tror ikke 30 000 er mye for en hund - forsåvidt heller ikke for den rette valpen - men det gagner ikke rasen å drive valpeprisen oppover. Det koster fort å ha hund og det er det like greit å være ærlig på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar