søndag 7. oktober 2012

Innlegg nummer 300: Apportbevis og en akseptabel AK-start.

Fredag fikk Leia og Cali sine apportbevis. Dermed var alt klart for at Leia skulle stille i AK - voksen klasse for hunder over 2 år.

Vi kommer ikke forbi det. Det som har skjedd i korte trekk er: Leia var i knallform under Arctic. I knallform etter Arctic. Vi syklet og styrte gjennom sommeren. I starten av August var kondisjonen på topp og hun gikk ut av terrenget til forargelse. Rypetellingen var en grei oppkjøring og så kom hormonstormen. Løpetiden kom og hun endret seg noe, men hun holdt god kontakt og gikk bra. Vi var forsåvidt optimistiske og det var greit å bli ferdig med  løpetiden. På første mulige helg etter løpetiden stiller hun i Børselv, hun fikk en kræsj med makker som satte en støkk og etter det har hun ikke vært til å kjenne igjen. Det hjalp ikke med andre makkere, når makker kom mot trakk Leia inn. Dagen etterpå gikk hun mot Cali og da løste det seg noe opp.

Jakta kom, men det har ikke vært Leias høst. Vi hadde ikke noe å gjøre i derby, men vi var påmeldt og vi hadde planlagt det så lenge så vi stilte og når ingen marginer var på vår side var det helt greit at hun ikke gikk videre.

Onsdagen var jeg og trente og Leia var mer og mer seg selv. Ikke riktig gammel storhet, men helt klart høstbeste.

Sennalandsprøven kom og vi var optimistiske. Leia ble nok en gang noe overrumplet over at hun fikk makker og startet meget forsiktig. Hun gikk seg opp i neste slipp og inn i stand. Da skjer det som jeg bare har fått referert, som aldri har skjedd før, og som jeg fortsatt ikke helt tror. Når Jon og dommer er på vei opp så tjuvreiser hun som en kanon og er komplett i ro. Dette kan man ikke tillate seg i AK så da var det takk og farvel. I følge dommeren så Jon noe overrasket ut.

I dag gikk hun 75 minutter, hun hadde en sjanse på fugl, men var feil i vinden - noe mer ble det ikke på en noe fugletom dag.

Nå er det ferie på hundene. Kort fortalt har ikke høstsesongen vært noen stor suksess. Noen høydepunkter har det vært. Lavlandsjakt i Säffle og premie i Børselv. Vi gleder oss til vinteren og planlegger å komme sterkere tilbake.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar